Poate Apa cauza defectiuni Alternatorului?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Când ai o mașină, trebuie să știi cum să ai grijă de ea. Veți dori să vă asigurați că înțelegeți diferitele lucruri care pot merge rău și când trebuie să o reparați. Una dintre părțile unei mașini la care trebuie să fii atent este alternatorul. Alternatorul este o parte vitală a mașinii. În interiorul vehiculului, alternatorul preia energie mecanică și o transformă în energie electrica. Aceasta este stocată în bateria mașinii.

Alternatorul nu este o piesa izolata contra umidității

Alternatorul nu este impermeabil și atunci când sau dacă este scufundat, va trebui să îl verificați. Reparațiile sunt necesare pentru ca mașina dumneavoastră să poată funcționa corect. Dacă aveți contactul cuplat, veți vedea că pe tabloul de bord va apărea o lumină a bateriei. De asemenea, se poate aprinde în timp ce conduceți, ceea ce înseamnă că va trebui să îl verificați. 

Asigura masinii tale atentia pe care o merita

Uneori, este posibil să observați că farurile dvs. sau luminile de bord se sting intermitent sau se sting complet. Acest lucru se întâmplă când mașina este la ralanti. Veți descoperi că în timp ce motorul este pornit, acestea vor deveni mai strălucitoare. Dacă acest lucru se întâmplă cu mașina dvs., este posibil să aveți un alternator prost. Veți dori să aflați dacă este alternatorul sau o baterie care merge prost. Veți dori să vă asigurați că mașina dumneavoastră funcționează bine în orice moment.

Fa mai mult

Începând cu anii 1980, producătorii de mașini au trecut de la utilizarea carburatoarelor la un sistem mai avansat – injectoarele electrice de combustibil. Ca atare, mașina este echipată cu senzori care măsoară temperatura ambientală exterioară. Acest sistem permite injectorului electric de combustibil să ajusteze amestecul aer-combustibil pentru a ține cont de vremea rece. De obicei, un injector de combustibil electric va crea un amestec aer-combustibil bogat în combustibil, eliberând mai multă benzină, compensând nivelurile scăzute de evaporare.

„Servicii excelente și mecanici onești. Vin mereu când am o problemă cu mașinile mele și recomand întotdeauna acest loc tuturor.”

Având în vedere acest lucru, atunci când îți lași mașina la ralanti, consumi mai mult combustibil cu un beneficiu mic sau deloc. La urma urmei, motorul mașinii tale a fost optimizat pentru a funcționa la temperaturi scăzute, fără ca mașina să blocheze. Singurul motiv pentru a vă opri mașina este să încălziți cabina și să dezghețați parbrizul, ceea ce ar trebui să dureze aproximativ 3 minute.

Dacă țineți vehiculul la ralanti timp de 10 până la 15 minute înainte de a începe călătoria, va crește poluarea. Cu o mare parte din combustibil care iese din motor nears sau parțial ars, mașina dvs. va elibera o mulțime de vapori toxici.

De ce mulți oameni cred că încălzirea mașinii la ralanti în timpul iernii este primordial?

Motoarele cu ardere internă funcționează prin amestecarea benzinei cu aer în cilindrii motorului. Odată ce amestecul aer-combustibil este comprimat, amestecul este aprins de bujia, care mișcă pistoanele. În anii trecuți, în special înainte de anii 1980, un carburator controla amestecul de combustibil și aer. Un dezavantaj al carburatorului a fost incapacitatea acestuia de a controla cu precizie combustibilul din amestecul aer-combustibil.

Având în vedere că benzina se evaporă cu greu pe vreme rece, carburatorul era susceptibil să elibereze mult mai mult combustibil decât este necesar.

Amestecul bogat în combustibil a crescut potențialul de deteriorare a motorului odată aprins.

Proprietarii de mașini sunt sfătuiți să-și lase mașina la ralanti timp de câteva minute pentru a permite motorului să se încălzească și, prin urmare, pentru a facilita alimentarea carburatorului cu amestecul de combustibil potrivit.

And ai nevoie de reparații?

Părțile mecanice ale alternatorului sunt sigilate, dar apa stătută îl poate deteriora pe măsură ce lubrifiatorul se uzează. Expunerea repetată la apă poate provoca deteriorarea periilor din cauza arcului electric și a uzurii. Detectarea precoce este întotdeauna mai bună. Verificați semnalele de pe tabloul de bord în timp ce conduceți, dacă contactul este pus, va arăta o lumină a bateriei pe tabloul de bord al mașinii. Aceasta înseamnă că trebuie să te uiți la ea rapid.