Sfaturi pentru pregătirea de iarna vehiculului

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Condițiile de condus de iarnă pot fi periculoase din cauza unor factori precum zăpada și gheața de pe drum. Deși este important să fiți pregătit pentru a conduce iarna, este, de asemenea, important ca mașina dvs. să fie pregătită pentru provocare. Urmați recomandările de mai jos înainte de sezonul de iarnă pentru a vă asigura că mașina dumneavoastră poate face față condițiilor de drum de iarnă. Înainte de a vă confrunta cu orice condiții aspre de iarnă, solicitați service-ul vehiculului pentru a-l pregăti pentru provocările pe care le poate reprezenta iarna.

Schimba la cauciucurile de iarna

Dacă locuiți într-un loc care se confruntă cu temperaturi extrem de reci de iarnă, este recomandat să instalați anvelope de iarnă atunci când vă ierniți mașina. Când temperatura plutește constant în jurul valorii de îngheț sau sub îngheț, compușii de cauciuc din anvelopele care nu sunt de iarnă se întăresc, scăzând capacitatea anvelopei de a aderență la drum. Anvelopele de iarnă folosesc compuși speciali proiectați pentru a rezista întăririi la temperaturi scăzute, oferind o tracțiune mai bună pe gheață, zăpadă, nămol și chiar pe pavaj uscat.

mentine presiunea in pneuri

Fiecare modificare de 10° a temperaturii ambientale ar putea însemna un câștig sau o pierdere de 1 PSI. Aceasta înseamnă că ar trebui să verificați presiunea mai regulat în timpul iernii și să adăugați aer în anvelope după cum este necesar. Presiunea adecvată pentru anvelopele dvs. poate fi găsită pe eticheta anvelopelor din montantul ușii din partea șoferului sau în manualul de utilizare al vehiculului. Înainte de a pleca la o călătorie lungă de iarnă, verificați cum se pot schimba temperaturile în timp ce sunteți afară. Schimbarea temperaturilor vă poate afecta atât tracțiunea, cât și capacitatea de a conduce dacă există o schimbare bruscă pentru care nu sunteți pregătit.

Pune lichid de parbriz de iarna

Înlocuiți des lichidul de ștergător de parbriz. O singură furtună de zăpadă poate epuiza o cantitate mare din acest lichid, așa că umpleți frecvent rezervorul de spălare cu lichid de ștergător de parbriz formulat pentru condiții de iarnă. Dacă nu sunteți sigur dacă lichidul dvs. de spălare este formula potrivită pentru temperaturi scăzute, adăugați o sticlă de antigel în rezervorul cu lichid pentru ștergătoare. Îl vei găsi la majoritatea magazinelor de piese auto.

„Merg la acești oameni de ceva vreme, deoarece sunt aproape de mine. Sunt prietenoși și sinceri. Nu știu nimic despre mașini, dar știu ca își vor face timp să-mi explice lucrurile într-un mod amical și profesionist.

Având în vedere acest lucru, atunci când îți lași mașina la ralanti, consumi mai mult combustibil cu un beneficiu mic sau deloc. La urma urmei, motorul mașinii tale a fost optimizat pentru a funcționa la temperaturi scăzute, fără ca mașina să blocheze. Singurul motiv pentru a vă opri mașina este să încălziți cabina și să dezghețați parbrizul, ceea ce ar trebui să dureze aproximativ 3 minute.

Dacă țineți vehiculul la ralanti timp de 10 până la 15 minute înainte de a începe călătoria, va crește poluarea. Cu o mare parte din combustibil care iese din motor nears sau parțial ars, mașina dvs. va elibera o mulțime de vapori toxici.

tine cu tine un kit de iarna

Înainte de a pleca într-o călătorie, luați cu voi în mașină alimente, paturi și câteva haine groase pentru a fi folosite în caz de urgență. Umpleți des rezervorul! Păstrarea combustibilului în rezervor este mai importantă iarna decât vara. De ce? În primul rând, un rezervor plin reduce condensul, ceea ce poate preveni înghețarea conductei de gaz. Nu numai atât, dar dacă ești vreodată blocat, motorul tău poate fi singurul lucru care te ține de cald până când sosește ajutorul.

Being unable to see behind you could create unsafe driving conditions.

That’s why several states have laws stating that all your windows must be clear of condensation and debris.

When winterizing your car, check your rear-window defroster before cold weather arrives to be sure it’s working properly.