De ce sunt farurile mele cetoase?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Când conduci noaptea, îți este greu să vezi drumul? Este posibil ca soarele, ploaia și condițiile drumului să-și fi afectat farurile din plastic și să le fi încețoșat. Farurile cu mătuire puternică pot reduce vizibilitatea cu până la 50 la sută. În plus, farurile mătuite sunt pur și simplu urâte. Să descoperim motivele pentru care farurile tale se mătuiesc și ce poți face pentru a le opri.

de ce farurile devin mate?

Oxidare: farurile din acril se oxidează atunci când sunt expuse la lumina UV. Lentilele farurilor vin cu un strat superior transparent pentru a preveni acest lucru, dar în cele din urmă, acoperirea se uzează, iar lumina soarelui face sa devină plasticul galben. Vaporii de apă: farurile sunt fabricate cu o închidere etanșă, dar uzura poate cauza ruperea acestei etanșări. Apoi se formează condens în interiorul lentilei, de unde nu o puteți șterge. Picăturile de apă împrăștie fasciculul de lumină, afectând și mai mult vizibilitatea pe timp de noapte.

cum sa păstrăm farurile sa nu devină galbene?

Parcați mașina la umbră: dacă este posibil, parcați în garaj sau sub un copac umbrit. Dacă nu aveți această opțiune, îndreptați farurile departe de soare când parcați afară pentru a reduce expunerea la UV și a încetini procesul de oxidare. Spălați-vă mașina: la fiecare trei luni, spălați farurile cu săpun auto pentru a curăța murdăria și substanțele chimice care favorizează aburirea. Lustruiți farurile: utilizați un mediu de lustruire neabraziv și o cârpă din microfibră pentru a lustrui lentilele farurilor și pentru a elimina primele semne de îngălbenire.

TRATAMENTE DIY (Do It Yourself) PENTRU FARURI mate

Pentru a vă restaura singur farurile, începeți prin a spăla lentilele cu șampon de automobile, astfel încât să aveți o suprafață curată cu care să lucrați. Apoi, încercați oricare dintre aceste tehnici pentru a elimina ceața de pe faruri: Pastă de bicarbonat de sodiu: Amestecați 5 linguri de bicarbonat de sodiu cu suficientă apă pentru a forma o pastă. Aplicați generos pe ambele faruri cu un burete și lustruiți cu mișcări circulare mici. Clătiți farurile pentru a dezvălui rezultatele.

„Merg la acești oameni de ceva vreme, deoarece sunt aproape de mine. Sunt prietenoși și onești.”

Rezultatele curățării farurilor DIY durează doar aproximativ o lună. Substanțele chimice abrazive îndepărtează oxidarea, dar nu protejează împotriva îngălbenirii viitoare. Restaurarea profesională a farurilor este mai eficientă. Acum că știți ce anume face farurile aburite, este clar că cea mai bună opțiune de tratament este restaurarea profesională a farurilor.

Rezultatele noastre sunt de lungă durată pentru o conducere mai sigură pe timp de noapte. Contactați-ne astăzi pentru a programa serviciile de restaurare a farurilor.

Cumpara kit-uri de ingrijire ale farurilor

Majoritatea magazinelor de piese auto au în stoc cel puțin un produs sau două care sunt concepute special pentru curățarea lentilelor farurilor atunci când acestea s-au aburit din cauza expunerii la UV. Căutați produse marcate ca și „kit de restaurare faruri” sau „restaurare lentile faruri”. Utilizarea acestor produse este o modalitate simplă de a curăța farurile de ceață ale vehiculului dvs.

Persoanele care au nevoie să curețe farurile îngălbenite au câteva alte opțiuni care pot funcționa și ele.

Pasta de dinti si bicarbonatul de sodiu pot fi demachiante eficiente pentru curatarea farurilor. Ambele produse sunt suficient de abrazive pentru a îndepărta ceața fără să zgârie sau să deterioreze farurile.

Compușii de lustruire precum Rain-X ar putea fi, de asemenea, suficient de eficienți pentru a remedia daunele UV.