Franele Dvs. și de ce vă ajută întretinerea preventiva

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Este foarte important să aveți grijă de sistemul de frânare al vehiculului dumneavoastră pentru a evita situațiile periculoase pe drum și pentru a proteja siguranța dvs. și a altor conducători de vehicule sau pietoni. Iată câteva sfaturi de întreținere pentru sistemul de frânare al vehiculului dumneavoastră:

  1. Verificați în mod regulat nivelul de lichid de frână: nivelul de lichid de frână trebuie verificat cel puțin o dată pe lună, deoarece este un element esențial al sistemului de frânare. Dacă nivelul este scăzut, adăugați lichidul recomandat de producătorul vehiculului.

  2. Verificați starea placuțelor și a discurilor de frână: Plăcuțele de frână sunt componente esențiale ale sistemului de frânare și trebuie verificate în mod regulat pentru uzură sau deteriorare. Discurile de frână trebuie să fie, de asemenea, verificate pentru a se asigura că nu au fisuri sau defecte.

  3. Înlocuiți placuțele și discurile de frână când este necesar: Plăcuțele și discurile de frână trebuie înlocuite când sunt uzate sau deteriorate pentru a evita situațiile periculoase pe drum.

  4. Verificați starea furtunurilor și a cablurilor de frână: Furtunurile și cablurile de frână trebuie verificate pentru a se asigura că nu sunt fisurate sau uzate. În cazul în care există probleme cu aceste componente, acestea trebuie înlocuite cât mai curând posibil.

  5. Verificați sistemul de frânare înainte de călătorii lungi: Este întotdeauna o idee bună să verificați sistemul de frânare înainte de o călătorie lungă pentru a vă asigura că este în stare bună și că veți avea o experiență de conducere sigură.

Prin respectarea acestor sfaturi simple, puteți menține sistemul de frânare al vehiculului dumneavoastră în formă maximă și puteți evita situațiile periculoase pe drum. De asemenea, este important să solicitați un tehnician calificat să efectueze verificări și reparații periodice pentru a vă asigura că sistemul de frânare este întotdeauna în stare bună de funcționare.

Ce inseamnă sistem de franare?

Sistemul de frânare din vehiculul dumneavoastră este compus dintr-un disc, numit și rotor, un etrier și plăcuța de frână. Din interiorul mașinii, se pare că tot ceea ce se întâmplă este o apăsare a pedalei de frână, iar vehiculul se oprește. Dar în interiorul mașinii, această pedală apăsată trimite lichidul de frână prin conductele de frână în timp ce un piston se mișcă în cilindrul principal. Pe măsură ce pistoanele din etrier sunt inițiate, sabotul de frână împinge rotorul, provocând frecare pe tamburul de frână.

De ce sa alegi un Mecanic?

Înlocuirea plăcuțelor de frână este una dintre lucrările minore pe care mulți proprietari de mașini DIY decid să le încerce ei înșiși. Deși este cu siguranță una dintre soluțiile mai ușor de stăpânit în timp, este important să știți exact ce faceți dacă încercați acest lucru acasă. Când vine vorba de ceva la fel de important ca frânele tale, noi, cei de la Auto Union Trucks and Vans Service, recomandăm întotdeauna un mecanic certificat în detrimentul unei lucrări din sfera amatorilor..

S-ar putea să economisiți câțiva Lei, dar dacă plăcuța nu este montată corect sau se produce deteriorarea etrierului sau a altor componente de frână în timpul remedierii, vehiculul dvs. poate deveni nesigur pe drumuri. Dacă frânele tale scârțâie, se blochează sau par să preia mult mai multă presiune decât de obicei pentru a se cupla, este timpul să vezi un mecanic.

Pretul platit sau siguranta?

Din păcate, frecarea frânelor face ca plăcuțele de frână să se uzeze în timp și vor trebui înlocuite din nou și din nou. Aceasta este o parte normală a rutinei de întreținere preventivă pe care ar trebui să o includeți cu sistemul dvs. de frânare. Desigur, asta înseamnă să cheltuiești niște bani pentru a-ți menține vehiculul în stare de funcționare și pentru a te duce acasă în siguranță în fiecare zi. Deci, câți bani te gândești să cheltuiești pentru repararea frânelor?

„Folosesc acest serviciu de ani de zile. Mecanica lor este de top. Prețul lor a fost întotdeauna corect. Le recomand prietenilor apropiați și rudelor.”

Prețul mediu pentru înlocuirea unei plăcuțe de frână variază între 100 Lei și 1000 Lei pe axă, în funcție de magazinul cu care lucrați. Acest lucru poate părea foarte mult în acest moment, dar luați în considerare alternativa. Pentru a repara sau înlocui etrierul de frână, dacă plăcuța este uitată și apar alte daune, ar putea costa oriunde între 300 Lei și 3000 Lei, ajungând chiar și la 10000 Lei pentru unele garaje.

De ce sa ne alegi?

Înlocuirea plăcuțelor de frână este una dintre cele mai simple lucrări pe care proprietarii de mașini încearcă să le facă singuri. Cu toate acestea, dacă nu ești bine echipat, nu ar trebui să-l încerci și, în schimb, ar trebui să-l lași profesioniștilor. Puteți economisi câțiva Lei făcând-o singur, dar dacă plăcuța nu se potrivește corect, dacă etrierul este deteriorat, atunci mașina dvs. va deveni nesigură pe drumuri. Deci, ar trebui să căutați ajutor profesionist.

Având în vedere că benzina se evaporă cu greu pe vreme rece, carburatorul era susceptibil să elibereze mult mai mult combustibil decât este necesar.

Amestecul bogat în combustibil a crescut potențialul de deteriorare a motorului odată aprins.

Proprietarii de mașini au fost sfătuiți să-și lase mașina la ralanti timp de câteva minute pentru a permite motorului să se încălzească și, prin urmare, pentru a facilita alimentarea carburatorului cu amestecul de combustibil potrivit.